چه کسانی باید واکسن آنفولانزا بزنند؟-راهبرد معاصر
تریاک در کدام مناطق کشور گران‌تر است؟ ورود سامانه جدید پربارش به ایران | سرمای شدید و بارش در این مناطق جریمه‌های رانندگی دوبرابر شده بخشیده نمی‌شود کلاهبرداری میلیاردی با ترفند ارسال پیامک جعلی در چناران اسامی محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز از سوی سازمان غذا و دارو اعلام شد گرد و خاک میهمان ناخوانده تهرانی‌ها می‌شود | هشدار زرد هواشناسی باند سرقت از مغازه‌های آهن و ضایعات فروشی در تهران متلاشی شد وزیر بهداشت: دستیاری پزشکی شغل می‌شود تصاویر | ارسال محموله دارویی هلال احمر ایران به لبنان آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور ۳ متهم فروش مواد مخدر در فضای مجازی به دام افتادند برف پاییزی این مناطق کشور را دربر می‌گیرد | سردی شدید هوا در برخی نقاط سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران افزایش یافت آغاز ثبت‌نام تاکسی‌های «جی ۴» در کشور | اعلام قیمت و نرخ تسهیلات خودرو به متقاضیان اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان فوق‌العاده رتبه‌بندی برای ۱۸۰ هزار معلم بازنشسته

چه کسانی باید واکسن آنفولانزا بزنند؟

عضو کمیته کشوری مبارزه با آنفلوآنزا گفت: افراد مبتلا به HIV ، زنان باردار، مبتلایان به دیابت و سرطان، افراد بالای ۶۰ سال و کودکان ۶ ماهه تا ۶ ساله در اولویت تزریق واکسن آنفولانزا هستند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 04
کد خبر: ۲۱۳۰۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ اواخر شهریور تا اوایل مهرماه را بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا می دانند. آنفولانزا بيماري است که به سرعت شيوع مي يابد و توسط سويه هاي مختلفي که هر ساله تغيير مي کنند ايجاد مي شود به همين دليل است که هر سال نياز به تزريق واکسن جديد است. با شروع فصل پاییز سوالات زیادی در خصوص لزوم تزریق واکسن آنفولانزا و چگونگی تزريق آن مطرح مي شود.

 

ایرنا در همین زمینه گفتگویی را با عضو کمیته کشوری مبارزه با آنفلوآنزا ترتیب داده است. مسعود مردانی در این گفت و گو می‌گوید: هم اکنون واکسن آنفلوآنزا به میزان لازم و کافی در تمامی داروخانه های سراسر کشور توزیع شده و قیمت آن  ۳۵۰ هزار ریال است.

 

وی اظهار داشت:  افراد بالای ۶۰ سال، بیماران مبتلا به سرطان، دیابت، زنان باردار، مبتلایان به نارسایی قلبی و ریوی، HIV مثبت، افرادی که پیوند کلیه کرده اند و کودکان ۶ ماه تا ۶ سال از افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند و نباید زودتر یا دیرتر از زمان تعیین شده که اواخر شهریور تا اوایل مهرماه است، آن را استفاده کنند.

 

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد:  افراد هنگام تهیه این واکسن حتما به تاریخ تولید آن که ۲۰۱۹ است، توجه کنند و از تزریق واکسن های تاریخ سال های قبل بپرهیزند.

 

مردانی تصریح کرد: واکسن آنفلوانزا باید در دوزی که پزشک تجویز کرده به صورت داخل عضلانی یا زیر جلدی عمیق تزریق شود و مانند تمام فرآورده های دارویی این واکسن هم ممکن است در برخی از افراد موجب عوارض جانبی نظیر سردرد، تعریق، درد عضلات، درد مفاصل، تب، ضعف، خستگی، سرخی و ورم و سختی محل تزریق شود که این عوارض معمولا طی یک تا دو روز بدون درمان برطرف می شود.

 

به گفته این متخصص بیماریهای عفونی، آنفلوانزا ویروس های مختلفی دارد و واکسن آنفلوانزا هر سال از ابتلا به شایعترین ویروس های سال جلوگیری می‌ کند اما مصونیت ۱۰۰درصدی در برابر همه انواع ویروس این بیماری ندارد. بعد از تزریق واکسن آنفلوانزا نیز دو تا سه هفته طول می‌کشد تا ایمنی مناسب در فرد ایجاد شود.

 

مردانی افزود: استفاده از این واکسن عارضه به خصوصی را به همراه ندارد اما باید در هنگام تزریق نکات بهداشتی رعایت شود همچنین کل واکسن‌های آنفلوآنزا در دنیا نتوانسته‌اند بیشتر از ۶۰ درصد از بروز این بیماری پیشگیری کنند بنابراین رعایت نکات بهداشتی همچون دست ندادن با فرد مبتلا، نبوسیدن و جداکردن اتاق فرد مبتلا از دیگر اعضای خانواده می‌تواند در پیشگیری از این بیماری مؤثر باشد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار